fbpx

Kako snovi postaju stvarnost

Kako snovi postaju stvarnost - moja priča | Ivana Micić
Kategorija: Novosti

Kako snovi postaju stvarnost

Kako snovi postaju stvarnost odnosno kako sam shvatila čime želim da se bavim i šta je moj životni poziv.

Kako je sve počelo

Petak veče, novembar. Moj sin Aleksandar ushićeno je izašao u grad, na sastanak sa drugarima koji mu uvek izmame osmeh na lice. Srednjoškolac, visok i stasit mladi gospodin koji mi je oduvek bio velika podrška.

Moje drugo ja, moja princeza Anja, otputovala je kod bake i deke u selo kako bi počela da sprema ispite za drugu godinu pravnog fakulteta. Svesna izazova koji je čekaju rešila je da se preseli u “Bakin hotel” i na miru se posveti svom učenju. Tako su moja deca nazvala kuću mojih roditelja. Bilo je to naše utočište. I moj brat i ja smo se uvek vraćali našem ognjištu kada bi nam ponestalo energije za svakodnevne životne borbe.

06. novembar 2020 godine. Tiha muzika, pesma “You are the reason” i konačno malo vremena samo za mene. Želja da napišem knjigu, koju sam sebi postavila kao cilj za sam kraj moje poslovne karijere, prerasta u motivaciju da sve što sam sa 42 godine života i 20 godina radnog staža naučila, podelim sa mladima koji tek grade svoju karijeru.

Snovi postaju stvarnost kada prepoznamo šta nedostaje

Kako bih volela da sam sa 20 godina imala priliku da od nekoga učim, da pronađem iskrene lidere i mentore kojima bih se divila i želela da “kad porastem” budem kao oni.

UZOR! Nedostajao mi je poslovni uzor i mentor. Obrazovni sistem ni tada, a ni danas ne nudi studentima mogućnost razvoja mekih veštinama i kompetencija, već samo suvoparnu materiju koju svako mora da “nabuba” napamet. Moja karijera bi svakako bila znatno brža i uspešnija da su devedesete godine u kojima sam odrastala pružale mogućnost učenja o poslovnim veštinama neophodnim za napredovanje, za lični rast i razvoj. I danas, kada izgovorim “moja karijera” kao da osetim grižu savesti jer kao žena i majka imam ambicije koje želim da ostvarim.

Onda shvatam da to što sam u jednoj ruci držala šerpu i varjaču a u drugoj knjige i računar, ne znači da nisam bila dobra mama i supruga, već da sam sa puno ljubavi čuvala svoje vrednosti, učila svoju decu od malih nogu da moraju da se bore kroz život isključivo svojim ličnim radom i zalaganjem i postavila čvrst temelj tome da danas, sa punim pravom želim biti mentor i lični trener svim mladim ljudima koji žele da rade na sebi.

U ovom posebnom novembarskom danu shvatila sam da su mladi moja  inspiracija. Sa mladim devojkama i mladićima , sa kojima delim isti vrednosni sistem , želim da podelim sve što bih u svoju knjigu poslovnih priča mogla da smestim nakon skoro 20 godina rada u korporativnom sistemu.

Pitanja koja me usmeravaju ka cilju

Da li nas fakultet uči tome kako se zaposliti u korporaciji i kako napredovati na hijararhijskoj lestvici zahvaljujući svom radu?

Da li nas fakultet uči tome kako da postanemo najtraženiji i najplaćeniji resurs koji svaka kompanija želi?

Jesmo li negde mogli da naučimo i praktično vežbamo sve veštine koje su nam za lični razvoj važne?

Da li nam je neko rekao koliko je emocionalna inteligencija važna i kako se ona razvija?

Kada inspiracija naidje, za ne više od 10 minuta, napišeš svoj prvi tekst za blog koji će tek da se rodi.

I tako…

Valjda je maštanje put u inicijativu, a inicijativa u ostvarenje snova

Radi samo ono što izaziva drhtaj u tvom srcu i sjaj u tvom oku

Ovo je tekst koji sam u trenutku inspiracije napisala nadahnuta željom da moj master rad kao inovativna biznis ideja dobije svoju realizaciju.

Danas, 5 meseci kasnije sajt koji imate priliku da vidite ugledao je svetlost dana. I ostvarenje cilja počinje. A to je samo početak. Opsežno istraživanje na temu potreba milenijalaca kao budućih korisnika usluga ili budućih zaposlenih će kroz kvalitene programe i tekstove za blog naći svoj put do onih kojima je lični razvoj važan.

Sigurna sam da će putovanje kroz naša buduća druženja biti uživanje i za Vas i za mene. Zajedno ćemo pratiti kako i Vaši snovi postaju stvarnost.

Ja živim po jednom jednostavnom pravilu koje kaže „radi samo ono što izaziva drhtaj u tvom srcu i sjaj u tvom oku“. Dok iskreno budem verovala da ovo što radim može svet rada učiniti lepšim mestom na ovoj planeti čitaćete moje tekstove i družiti se sa mnom na radionicama.

U zdravlju i sreći krećemo…

Podelite