fbpx

Moja priča

Ivana Micić - Moja priča

Iskreno verujem da u svakom od nas postoje potencijali vredni pažnje od kojih možemo napraviti srećne i uspešne karijere. U nečemu smo najbolji. Znamo li u čemu? Šta nas čini posebnim i drugačijim, po čemu smo jedinstveni? Od malih nogu od nas su očekivali “ Daj sve od sebe”, “ Budi samouveren”, ”Uči da bi sutra uživala”… Ali šta sve to znači? Kako da postanem najbolja verzija sebe?

Volela bih da su me u školi učili tome koliko su, osim formalnog obrazovanja i veštine važne. Volela bih da mi je neko pokazao šta je profesionalna orijentacija i šta u skladu sa mojim mogućnostima mogu da radim najbolje, da sa najmanje uložene energije ostvarim najveće rezultate. Volela bih da sam u školi imala priliku da učim o emocionalnoj inteligenciji i asertivnoj komunikaciji. Ali nisam. Odrastamo i školujemo se za zanimanja kojih neće biti za 10 godina.

Moja priča | Ivana Micić - Škola za razvoj poslovnih veština

Ulaganje u mlade - ulaganje u budućnost

Zato se danas , nakon skoro 20 godina rada u privredi i bankarstvu, okrećem mladima, studentima, đacima, onima kojima je rast i razvoj važan, koji žele da brinu o svom ličnom i profesionalnom ispunjenju,  karijernom razvoju .

Pružam podršku mladim ljudima u svim poslovnim i životnim segmentima koji su meni nedostajali u odrastanju i obrazovanju.

Moje formalno i neformalno obrazovanje

Po formalnom obrazovnju sam master menadžer u upravljanju poslovanjem. Završila sam MBA studije na FON-u a svoju karijeru od prvih dana gradim u bankarskom sektoru koji mi pruža temelje za rad u korporativnim sistemima. Radim na poziciji rukovodioca filijale više od 8 godina a svoju karijeru započela sam davne 2001.godine kao express bankar. Kada su mi ponudili da vodim filijalu nisam ni znala da su me kolege preporučile. Bila sam bez iskustva u upravljanju biznisom ali puna inovativnosti, energije i kreativnosti. Moja direktorka i moj tim verovali su u mene više nego ja sama. Danas smo, neskromno mogu reći, najbolji tim u našoj banci.

O razvoju timova i pojedinaca učila sam po programu francuskog IFCAM trening centra. Privilegiju da posetim Kinu i provedem 10 dana u studentskom gradu DONGUA UNIVERSITY u Šangaju smatram svojom najboljom investicijom.

Prvi koraci u mentorstvu

Moja priča u mentorstvu počinje uz pomoć EPUS-a i Ministarstva prosvete. Projekti „ Svi za mlade, mladi za sve“ i  „Pokreni sam svoj biznis“  na kojima sam volontirala pune 3 godine , bili su početak mojih mentorskih angažovanja. Uživala sam u fenomenalnoj energiji koja se budila na radionicama.

Moja priča i Kreativno preduzetništvo

A onda se rodilo „Kreativno preduzetništvo“, program koji sam kreirala za decu vlasnika firmi koja žele da naslede i unaprede biznise svojih roditelja.  Radili smo razvoj poslovne ideje i njenu implementaciju, marketing i biznis planove, javni nastup, test profesionalne orijentacije, tehnike prodaje i veštine  komunikacije. Od ideje do realizacije mali preduzetnici su svakim danom bivali sve bolji, sa više samopouzdanja i sa jasnijim pogledima na privredu i tržište rada.

Doba epidemije izazvane korona virusom donelo je digitalizaciju treninga i radionica i javila se potreba da povežemo studente i đake sa celog srpskog govornog područja. Imala sam zadovoljstvo da moja ideja o poslovnoj školi za vreme leta bude realizovana putem Zoom-a uz podršku dragih prijatelja i da studenti mašinstva, prava, FON-a, književnosti, ekonomije iz Srbije i Slovenije uživaju u druženju, umrežavanju i deljenju znanja i iskustava.

Dobri, uspešni ljudi privlače dobru, uspešnu budućnost. Ovaj sajt kreirala sam sa željom da na jednom mestu spojim ljude koji dele iste ambicije, iste vrednosti i isti pogled na svet.

Skoro 20 godina radnog iskustva na menadžerskim pozicijama sa posebnim fokusom na razvoju timova i strateškom planiranju biznisa uvek je davalo onu dodatnu vrednost mojim treninzima. Za svaki Case study imala sam realan primer iz prakse.

„Hvala Vam što nam pomažete da rastemo. Mi ćemo biti promena u svetu koju želimo da vidimo zahvaljujći energiji koju ste probudili u nama“ je poruka na tegli od ajvara napunjenoj sa 30 ručno pisanih motivacionih poruka koju sam dobila od svojih mentija i koja stoji na polici mojih diploma i medalja kao najveće priznanje da to što radim ovaj svet čini boljim.“

Moja misija, vizija i vrednosti koje živim

MISIJA

Podrška onima koji znaju da mogu više , ali ne znaju kako!

Cilj nije da moji polaznici ostanu dovoljno dobri, već da budu izuzetni.  U svakom postoji lična izvrsnost koja ga čini jedinstvenim u nečemu.

Iskreno verujem da svako može izgraditi uspešnu karijeru na temeljima svog znanja i svojih veština .

VIZIJA

U očima klijenata, partnera i saradnika želim da budem prepoznata po kvalitetu rada, vrednostima koje živim i inspiraciji koju širim.

VREDNOSTI KOJE ŽIVIM

Inovativnim i kreativnim pristupom menjam svet na bolje svakog dana po malo.

Briga o ličnom rastu i razvoju svakog pojedinca inspiriše me da zajedno sa svojim klijentima postajemo uspešnija i srećnija verzija sebe.

Uvek težim najvećim dostignućima.

Briga o ljudima je temelj  poslovanja.

Povezujem talentovane mlade ljude i poslodavce koji dele iste vrednosti jer  je iskustvo pokazalo da tu leži ključ uspeha.

Preporuke mentora i kolega